ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Έργα ΣΔΙΤ ύψους1δισ. ευρώ, εξετάστηκε η κατασκευή διοικητηρίου στην Αργολίδα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:22:00 μ.μ. |
 Τέσσερα νέα έργα ύψους 1 δισ. ευρώ ανακοινώθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης για την προώθηση έργων με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαου Μαντζούφα.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η κατασκευή δύο διοικητηρίων, στην Αργολίδα και στην Κορινθία, ενώ συζητήθηκε και η περίπτωση του κεντρικού διοικητηρίου της περιφέρειας στην Τρίπολη. Το δεύτερο έργο αφορά στην αξιοποίηση των ανενεργών ορυχείων της ΔΕΗ [DEHr.AT] στη Μεγαλόπολη προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας και θα περιλαμβάνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε συνεργασία με το δήμο Μεγαλόπολης και τη ΔΕΗ.

Το τρίτο έργο αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε έκταση 6.000 στρεμμάτων, μη παραγωγικής γης, στο δήμο Μεγαλόπολης, σε συνεργασία φυσικά με το δήμο.

Τελευταίο έργο που συζητήθηκε είναι η επένδυση σε φωτοβολταϊκά στο δήμο Ευρώτα, στην Σκάλα Λακωνίας σε έκταση 4.000 στρεμμάτων.

Συνολικά τα έργα αυτά αγγίζουν το ένα δισ. ευρώ και «χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, απευθυνόμενος στον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη συμφωνία με τον ΟΣΕ για τη μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου - Καλαμάτας σε ''πράσινη γραμμή'', με δημιουργία ειδικών διαδρομών για περίπατο, ποδηλασία και διεξαγωγή αγώνων.

Ειπλέον ανακοίνωσε τη συνεκμετάλλευση τριών ακόμα διαδρομών του ΟΣΕ, το ενδομεσσηνιακό δίκτυο, τη γραμμή του Λουτρακίου και τη γραμμή Κορίνθου - Μυκηνών - Αργους - Ναυπλίου με διαδικασία ΣΔΙΤ και την ευθύνη μετακίνησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης της μελέτης για τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό. Για το έργο αυτό είπε, θα υιοθετηθεί επίσης η διαδικασία ΣΔΙΤ σε συνδυασμό με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης, προσθέτοντας ότι, «είναι η πρώτη φορά που θα υιοθετηθεί το οικονομικό αυτό μοντέλο για υπηρεσίες αεροδρομίου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ