ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δεν χωράνε άλλοι στις φυλακές, γέμισαν και του Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | |
 Έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους με αποτέλεσμα να κλείνουν τις φυλακές που διευθύνουν, απέστειλαν οι διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού, Χαλκίδας και Τρίπολης.


Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στα αστυνομικά τμήματα και στο Μεταγωγών, όπου θα στοιβάζονται κατά δεκάδες οι κρατούμενοι σε αυτά όσο και σε πολλά δικαστήρια της χώρας, καθώς δεν θα γίνονται μεταγωγές υποδίκων και καταδίκων με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι δίκες αλλά και να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής πολλών αδικημάτων. Σημειώνεται πως στις φυλακές Κορυδαλλού οι κρατούμενοι ανέρχονται σε 2.320 τη στιγμή που η χωρητικότητα τους είναι για 800 άτομα.

«Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματός μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους» επισημαίνει ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού ενώ ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να ‘εκραγεί’ με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της. Παρακαλούμε, όπως, αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω, να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα κατάστημα κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε».

Παράλληλα, ακόμη τέσσερις διευθυντές των φυλακών, απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο αναφέρουν ότι επικρατούν ασφυκτικές συνθήκες κράτησης και έχει επέλθει το αδιαχώρητο. Πρόκειται για τους διευθυντές των φυλακών Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, Γρεβενών και Ναυπλίου. Ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ