ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

"Γιορτή της θάλασσας"και των ανθρώπων της στην Ν.Κίο Αργολίδας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 π.μ. |
  Όταν ο θησαυρός της θάλασσας σμίγει με τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας στην Ν.Κίο της Αργολίδας τότε γίνετε η "Γιορτή της Θάλασσας". Κάπως έτσι κάθε χρόνο οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ν.Κίου οι οποίοι κατά πλειοψηφία είναι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία,διοργανώνουν την γιορτή του ψαρά ή της θάλασσας ,όπως ονομάστηκε φέτος από την Νέα δημοτική αρχή,γιορτή που οι ρίζες της κρατούν από την Κίο της αλησμόνητης πατρίδας τους.
 Λίγες ημέρες πριν την γιορτή οι ψαράδες του τόπου,(η Κίο είναι γνωστό ψαροχώρι), προσέφεραν περίπου 400 κιλά ψάρια (μαρίδα και σαρδέλα),τα οποία γυναίκες του χωριού τηγάνισαν και μαζί με άφθονο κρασί προσέλκυσαν τους επισκέπτες της χθεσινής βραδιάς στην Ν.Κίο. Παρών μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ  Γ. Ανδριανός, ο δήμαρχος  Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος και πολλοί άλλοι.
 Φέτος η γιορτή διοργανώθηκε από  την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους - Μυκηνών με τη συνεργασία του Συλλόγου Αλιέων "Ο Αργολικός".Τη βραδιά θα πλαισίωσε μουσικά ο Παντελής Αμπαζής,ο Νίκος Κονιτόπουλος και η Ανωτάτη Ζαμπετική, ενώ χόρεψαν μέλη του πολιτιστικού συλλόγου απο τα Βασιλικά Ευβοίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ