ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Είδαμε και μια άσπρη μέρα στην Αργολίδα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 π.μ. |
 Από εχθές την νύχτα χιόνιζε σε όλη την ορεινή Αργολίδα,στα περίχωρα, αλλά και στο κέντρο του Αργους.Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από το κάστρο του Αργους,και του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.
 Πρόβλημα δημιουργήθηκε από την χιονόπτωση στα Δερβενάκια, στον Κολοσούρτη προς Αχλαδόκαμπο,στην Καρυά,Αλέα,Εξοχή,Σκοτεινή,Φρυσούνα.


Προβλήματα από την κακοκαρία σε όλη τη χώρα


Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου όλης της χώρας. Εξαιτίας της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών συνεχίζονται τα προβλήματα στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές ενώ στην Αττική οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μεταβληθεί σε παγοδρόμια και οι μετακινήσεις οδηγών και πεζών θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.
Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, όπου η κακοκαιρία παρουσιάζει ύφεση.
Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από το χιόνι στα ορεινά της Αττικής, ενώ προβλήματα από τον παγετό δημιουργήθηκαν το πρωί κυρίως στα βόρεια προάστια.
Οπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, στην Παλαιά Εθνική 'Οδο Ελευσίνας Θήβας από το 4ο χλμ μέχρι τη Θήβα, στη Λεωφόρο Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια, στη Λεωφόρο Διονύσου από τον Διόνυσο προς τον 'Αγιο Πέτρο και στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από τη Θέση Καλοπούλα προς τον Υμηττό.
Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο δρόμο Καπανδριτίου - Καλάμου. Νωρίτερα, δημιουργήθηκε πρόβλημα από τον παγετό στην οδό Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι και στη Λεωφόρο Κύμης στην Καλογρέζα, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.
Ποια σχολεία κλείνουν
Κλειστά παραμένουν σήμερα στην Αττική τα σχολεία στους δήμους: Μελίσσια, Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Ερυθραία, Αγιος Στέφανος, Ανοιξη, Αγία Παρασκευή, Εκάλη, Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Μεταμόρφωση, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι, Βίλλια, Καισαριανή, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Σπάτα, Φυλή, Ωροπός, Λιόσια, Κρυονέρι, Σταμάτα, Γαλάτσι, Παλλήνη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Λαύριο, Ροδόπολη, Οινόη, Μάντρα, Ασπρόπυργος.
Στη Θεσσαλία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Θεσσαλίας και Μαγνησίας. Στην περιφέρεια της Μακεδονίας, τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς άνοιξαν στις 9.00.
Στην Πελοπόννησο, κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Τρίπολη, τα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιάλεια.
Στη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, κλειστά έμειναν τα σχολεία στον νομό Ευρυτανίας πλην του Καπερνησίου, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στον νομό Βοιωτίας, όλα τα σχολεία στον νομό Φθιώτιδας, πλην των σχολείων της Λαμίας και του Δομοκού.
Τέλος στην Κρήτη, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στις Σποράδες κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο λόγω των διακοπών ρεύματος.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Εκ περιτροπής η ηλεκτροδότηση στις Σποράδες, χωρίς ρεύμα χωριά του Πηλίου.
Τα νησιά των Σποράδων, τροφοδοτούνται εκ περιτροπής με ρεύμα, λόγω της πτώσης πυλώνα, σε περιοχή του Πηλίου. Η βλάβη αναμένεται να επιδιορθωθεί έως την Παρασκευή.
Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν επίσης η Άνδρος, η Τήνος, τα Ψαρά, καθώς και χωριά στην ορεινή Πελοπόννησο, το Αγρίνιο, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, το Δίστομο αλλά και περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Για οποιαδήποτε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210-9298100.
Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου μετά την εξασθένηση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.
Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού
Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ειδικά στην περιοχή της Αττικής θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.
Μακεδονία, Θράκη: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από μείον 7 (-7) έως 05 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από μείον 14 (-14) έως 01 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά ισχυρός παγετός.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: ηλιοφάνεια. Ανεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: από μείον 3 (-3) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός τοπικά ισχυρός στα βόρεια.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Γρήγορα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Εύβοια και τις Σποράδες. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από μείον 5 (-5) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά ισχυρός παγετός.
Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Το πρωί τα φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι . Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι, βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από μηδέν (0) έως ο6 βαθμούς Κελσίου.
Αττική: νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο η χιόνι κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από μείον 2 (-2) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά παγετός το πρωί και τη νύχτα.
Θεσσαλονίκη: γενικά ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από μείον 4 (-4) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά παγετός, κυρίως το πρωί και τη νύχτα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ