ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ανοιχτή διαβούλευση για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. |


 Την πρόθεση του να προχωρήσει στην δημιουργία του «Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην πρώτη Πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.Το πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής που εσείς εγκρίνατε για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε ο κ. Τατούλης, βασίζεται στην Καθολική Προσέγγιση και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Να συγκεντρώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων μας και να τα διαχειριστούμε ολοκληρωμένα, να τα αναβαθμίσουμε, να τα προβάλουμε. Να διασυνδέσουμε δυναμικά το σύνολο του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ μας ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Συγκεντρώνοντας καθολικά το σύνολο του τουριστικού μας κεφαλαίου θα μπορούμε πλέον με ευκολία να το διαχειριστούμε ολοκληρωμένα. Για να το πετύχουμε όμως θα χρειαστούμε μια δικτύωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου με ευελιξία θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες δράσεις.


Το έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να το προβλέπει νομοθετικά και θα το καταφέρουμε σημείωσε ο Περιφερειάρχη συμπληρώνοντας. «Ένας Οργανισμός που θα συμμετέχει η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι φορείς του τουρισμού, το πανεπιστήμιο. Ένας Οργανισμός που θα αξιοποιήσει όλο εκείνο το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την ταυτότητα της Πελοποννήσου, destination specialists, product managers, διαχειριστές ενός δυναμικού portal, κειμενογράφους, γραφίστες και ότι χρειάζεται για να πάμε την Πελοπόννησο ψηλά. Σας λέω όμως εξαρχής ότι βάση σας σε αυτό το ξεκίνημα θα είναι οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Τέρμα στις εκθέσεις που πήγαιναν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και μοίραζαν φυλλάδια. Στις επαγγελματικές εκθέσεις θα πηγαίνουν οι εκπαιδευμένοι τουριστικοί πράκτορες και οι κατάλληλοι ξενοδόχοι για να κλείνουν επαγγελματικές συνεργασίες. Κάθε δράση μας θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη. Και να είστε σίγουροι πως η ανάπτυξη θα επέλθει από εσάς, από τους ανθρώπους του τουρισμού, μαζί με τους ανθρώπους της παραγωγής. »
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την μεγάλη προσέλευση υπογραμμίζοντας «ήθελα αυτή η συνάντηση μας να γίνει εδώ στην κοιτίδα του τουρισμού στο Ναύπλιο στην Αργολίδα και σε αυτόν εδώ το χώρο της 1ης Βουλής. Έτσι και εμείς ξεκινάμε τα πρώτα βήματα μας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου».
Χρειάζεται η υπέρβαση όλων μας που βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα, χρειάζεται να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, να λειτουργούμε συλλογικά συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας «Μέσα από ένα στοχευμένο προγραμματισμό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως κεντρικό όργανο θα διασφαλίσει τη συντονισμένη και ισόρροπη τουριστική στρατηγική της κάθε περιφερειακής ενότητας και του κάθε δήμου ξεχωριστά. Να μην παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις, αλλά και κακοδιαχείριση αξιοποιήσιμων πόρων. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Οφείλουμε να συσπειρώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα σχεδιάσουν αποτελεσματικά και θα διαχειριστούν ορθολογικά με κοινό όραμα και βιώσιμη προσέγγιση την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Να κάνουμε επιτέλους, την Πελοπόννησο, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ όλων μας. Μια Πελοπόννησο με ενιαία ταυτότητα ως προορισμό, και κοινή ενιαία ταυτότητα για τα ποιοτικά της προϊόντα. Οι αποσπασματικές δράσεις στον τουρισμό δεν προσθέτουν καμία αξία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ