ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Με άκρα μυστικότητα έκλεισε το Αστυνομικό Τμήμα Τυρού Αρκαδίας…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. |

Με άκρα μυστικότητα ξενοικιάστηκε το κτίριο του Α.Σ Τυρού και μεταφέρθηκε ο εξοπλισμός του για να μην υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις από τους δημότες του Τυρού.
O Αστυνομικός Σταθμός Τυρού λειτουργεί από το 1964 και τα επτά τελευταία χρόνια παραμένει σχεδόν ανενεργός μετά από το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο κ. Χρυσοχοϊδης στην πρώτη του θητεία ως υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Πριν το νομοσχέδιο για τα πολυδύναμα Α.Τ στον Α.Σ Τυρού υπηρετούσαν …
5 αστυνομικοί μαζί με το Διοικητή τους και τους θερινούς μήνες αυξάνονταν ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, στην μετά Χρυσοχοϊδη εποχή υπηρετούν δυο, ένας Υπαστυνόμος Β’ που είναι ο Διοικητής του Α.Σ και ένας αστυφύλακας.
Τα τελευταία δυο χρόνια Διοικητής του Α.Σ Τυρού εκτελούσε χρέη Διοικητού στο Α.Τ Λεωνιδίου και ο αστυφύλακας που υπηρετούσε έλειπε για δύο περίπου χρόνια σε αναρρωτική άδεια και έφυγε με μετάθεση πριν λίγες ημέρες.
Ο Δήμος Τυρού αρκετό καιρό προσπαθούσε για την επάνδρωση του Α.Σ Τυρού και με σειρά εγγράφων προς το αρμόδιο υπουργείο και την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού Αρκαδίας προσπαθούσε να βρει λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα για το δήμο μας.
Μετά από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Τυρού με τον Α.Δ Αρκαδίας η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν υπάρχουν άτομα για την επάνδρωση του Α.Σ Τυρού και ότι υπάρχει έλλειψη σε όλη την Αρκαδία και η αστυνόμευση του Τυρού θα γίνετε από το Α.Τ Λεωνιδίου.
Πώς είναι δυνατόν μια τουριστική κωμόπολη 2000 κατοίκων να μην έχει προστασία και σε όποιο συμβάν να περιμένει την παρουσία των ανδρών του Α.Τ Λεωνιδίου σε απόσταση 22χλμ.
Οι δημότες του Τυρού καθημερινά συζητούν το θέμα αυτό και απορούν πως είναι δυνατόν σε Δήμους διπλανών νομών της Αργολίδας και της Λακωνίας σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων να λειτουργούν όχι Σταθμοί αλλά Τμήματα.
Μπορεί να είμαστε μια ήσυχη περιοχή αλλά ζητούμε η μάλλον απαιτούμε την παρουσία της Αστυνομίας για την πρόληψη και την αποτροπή ενός εγκλήματος, δεν μας χρειάζεται κατόπιν.
Είναι δυνατόν στους δύσκολους αυτούς καιρούς που τα εγκλήματα αυξάνονται ένας Δήμος των 2000 κατοίκων και των 8000 την θερινή περίοδο να μην έχει το δική του αστυνόμευση?
Είναι άδικο το αίτημα των κατοίκων άραγε?
Περιμένουμε από τους φορείς του Δήμου τους βουλευτές του νομού μας τον νέο Περιφερειάρχη και τη νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας άμεσες απαντήσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ